Bel ons op: 0318-239010

Volledig uitgerust voor spoedeisende hulp

De spoedtas voor huisartsen en huisartsenposten.

De tas is vervaardigd door PAX een bekende leverancier van spoedtassen. Alle noodzakelijke attributen zijn aanwezig inclusief infuus benodigdheden, verneveling set, diagnostische apparatuur en een AED. Echter exclusief alle benodigde medicamenten (deze dient u via een apotheek zelf aan te schaffen) 

Een composiet zuurstofcilinder met 1 liter zuurstof kunt u apart aanvragen.

De zuurstoffles behoort niet tot de standaard uitrusting. De fles op de foto bevat 1 liter pure zuurstof onder 300 Bar, waardoor u zeker voor 3 uur genoeg zuurstof beschikbaar heeft. Wilt u de zuurstoffles erbij bestellen, dan kunnen daarvoor zorgen. 
Het gewicht van de tas is inclusief inhoud 12 kg. 
De prijs van de spoedtas inclusief inhoud en AED (zonder zuurstoffles) kunt u in onze webshop nalezen. (excl. 6% BTW).

De spoedtas samen met een huisartsenpost aankopen?

Wij zijn bereid om huisartsengroepen en huisartsenposten te begeleiden om de spoedtas collectief aan te schaffen voor de bij hen aangesloten huisartsen. 
Huisartsenposten kunnen zich inschrijven bij Medichain. Na inventarisatie van het aantal af te nemen spoedtassen kan Medichain een offerte uitbrengen.

Servicecontract: Als u een servicecontract afsluit wordt de inhoud vernieuwd (NHG accreditatie eis) en de AED wordt getest en voorzien van nieuwe batterijen en pads. 

Inhoud spoedtas:

De Spoedtas is opgedeeld in aparte vakken, met verschillende kleuren, zodat het voor u overzichtelijk is waar de diverse producten zich bevinden. 

In het aparte AED vak zit:

 • Een Zoll of Mindray AED, inclusief electroden, schaartje en scheermes;   
 • Een beademingsmasker;
 • Een veiligheidsjas;
 • Een blok van overdracht formulieren inclusief bijbehorende pen;
 • Kledingschaar.

In de bovenkant van de rugzak zitten drie verschillende compartimenten, met elk een eigen kleur

 • In het gele compartiment zitten een bloeddrukmeter en stethoscoop;
 • In het groene compartiment zit een assortiment van verbandmiddelen;
 • In het blauwe compartiment zitten diverse Mayotubes (3,4 en 5), twee stuks vernevelsets, twee stuks zuurstofbrillen en een ‘non-rebreathing’ masker.

In het grote vak zitten naast het open vak drie gekleurde gesloten vakken

 • Ampullen-etui voor alle benodigde ampullen: (ampullen dient u via uw eigen apotheek aan te vragen)
 • In het open vak zit een naaldencontainer en 250ml NACI + infuustoedieningssysteem;
 • In het open vak is er ruimte voor een composiet zuurstoffles* van 1 liter (300bar) en voor een ampullen** etui;
 • In het gele compartiment zitten alle benodigde spuiten (5x2ml, 5x5ml, 3x10ml)en naalden (5x27G grijs, 5x23G blauw, 5x21G groen);
 • In het rode compartiment zit de stuwband, de venflon (3x roze, 2x groen) + bijbehorende venflonpleister en drie stuks NaCl spuiten 5ml.;
 • In het oranje compartiment zitten de glucosemeter + 5 strips, een prikautomaat + 5 lancetten, een O2 saturatiemeter en een penlight, inclusief batterijen.

Noten:

*De zuurstofcilinder is een 1 liter composietcilinder met combiventiel gevuld met gecomprimeerde Medicinale Zuurstof. Deze cilinder wordt geleverd door de registratiehouder Medicinale zuurstof inclusief onderhoudscontract. De zuurstofcilinder wordt na gebruik hervuld op locatie.

**De inhoud van de ampullenetui kunnen wij er niet direct bijleveren, deze kunt u door uw eigen apotheker laten leveren.  De ampullen dienen jaarlijks opnieuw te worden aangeschaft. 

Indien u na gebruik van de tas periodiek een aanvulling wenst kunnen wij dat voor u verzorgen.