Bel ons op: 0318-239010

Eén loket voor uw praktijkvoering

Medichain een onafhankelijke praktijkservice voor huisartsen

Medichain is opgericht door een huisarts. Omdat Medichain "van en voor huisartsen" is, zijn we altijd op zoek naar de "Best Practice" voor huisartsen. Wij zijn een onafhankelijke organisatie, die uitzoekt welke producten of diensten het beste kunnen worden gebruiken voor in de huisartsenpraktijk. Medichain koopt deze producten (of diensten) vervolgens zelf in en biedt ze tegen een voordelige prijs aan. Hierdoor hebben huisartsen slechts één loket nodig voor hun praktijkvoering en verlagen zo hun kosten.

De missie van Medichain: Een inkoop- en expertisecentrum zijn voor huisartsen op het gebied van de praktijkvoering. 

Ontstaan van Medichain

Tot begin 2014 was Medichain een inkooporganisatie voor huisartsen. Huisartsen, die lid werden van Medichain, konden met korting inkopen bij diverse grote leveranciers voor medische producten, kantoorartikelen en telefonieabonnementen. Ruim 800 praktijken met 1700 huisartsen sloten zich in de periode van 2007 tot 2014 aan bij Medichain.
Uiteindelijk bleken de leveranciers steeds minder bereid om de Medichain kortingen aan de leden door te berekenen. Daarom hebben we in 2014 van dit model afscheid genomen.

Medichain 2.0

Begin 2014 besloten wij om de service volledig in eigen beheer te gaan aanbieden. Na een uitgebreid marktonderzoek is Medichain in september 2014 gestart met een geheel nieuwe aanpak:

Medichain 2.0 de  'Praktijkservice voor de praktijkhoudende huisarts'. 

Door goed te luisteren en samen te werken met huisartsen, kunnen wij ons aanbod steeds beter afstemmen op de behoeften in het veld. Wij proberen daarbij zoveel mogelijk in te spelen op de vragen die leven bij de praktijkhouders en de praktijkmanagers. Dat levert gemak en tijdwinst op voor de huisarts en het beperkt de faalkosten.

Met Medichain heeft de huisarts een organisatie waar ze voor vrijwel alle belangrijke zaken die nodig zijn bij de praktijkorganisatie terecht kunnen

MedZ-Online

MedZ-Online is de kennis-website van Medichain®, met interessante artikelen over de praktijkvoering van huisartsen.

In 2013 is het tijdschrift MedZ, ‘het vakblad voor praktijkhoudende huisartsen’ door Medichain opgericht en in samenwerking met de Vereniging Praktijkhoudende Huisartsen (VPH) uitgegeven. Medichain was daarin verantwoordelijk voor de rubriek "Praktijkzaken" met artikelen over de praktijkvoering .

Wij merken dat onze artikelen goed werden gelezen, maar dat het bereik achter bleef bij de verwachtingen. Huisartsen ontvangen heel veel tijdschriften en ontberen meestal de tijd om ze te lezen. Daarom besloten wij om onze "Praktijkzaken" niet meer via het fysieke tijdschrift te publiceren, maar deze via onze blogsite MedZ-Online aan te gaan bieden. Al onze bijdragen kunt u nalezen op onze blogwebsite MedZ-Online

Medichain als medische groothandel

Voor zowel de medische groothandel, als de kantoorgroothandel heeft Medichain een eigen aanbod gecreëerd. Met producten die geheel zijn afgestemd op het verbruik in een huisartsenpraktijk. Via onze webshop kunnen huisartsen tegen zeer concurrerende prijzen bij ons hun inkopen. Huisartsen kunnen zich gratis registreren. Na registratie kunt u onze producten tegen extra lage prijzen bekijken en bestellen. Om het bestelproces te vereenvoudigen hebben wij een kernselectie gemaakt, die u kunt vinden onder de "Medichain Standaard."

Kantoorartikelen kunt u na inloggen tegen aantrekkelijke kortingen via Staples Advantage inkopen. 

ICT en telefonie oplossingen speciaal voor huisartsenpraktijken.

Medichain heeft voor het belangrijke aandachtsgebied ICT en telefonie een eigen service opgericht. Deze service voldoet aan alle eisen die op dit gebeid aan huisartsenpraktijken worden gesteld.  Aan het hoofd van deze afdeling staat de heer Leo Hol.

Inmiddels mochten wij voor veel huisartsenpraktijken in heel Nederland hun ICT en VoIP projecten begeleiden en installeren.

Voor ICT services heeft Medichain een aantal eigen producten ontwikkeld, gericht op de huisartsenpraktijk:

  • MediPhone is onze Hosted telefonie oplossing met de flexibiliteit en functionaliteit die huisartsen nodig hebben;
  • Medichain-ICT voor de inrichting van uw computerpark en het ICT-beheer. Uw software (HIS) goed beschermd en beheerd. Wij kunnen u zowel lokale server oplossingen bieden als Hosted ICT (ASP) oplossingen bieden.
  • Beveiligde internetverbindingen en Wi-Fi in eigen beheer;
  • Eigen inkoop van computers en andere ICT-producten;
  • MediScreen en MediSound zijn onze narrowcasting- en wachtkamermuziekoplossingen.

Bezoek ook eens onze andere websites:

Directe link naar onze medische webshop: