Bel ons op: 0318-239010

Eén loket voor uw praktijkvoering

De 'best practice'. 

Medichain zoekt naar de beste kwaliteit biedt de services en producten tegen een zo voordelig mogelijk prijs aan. Dit noemen we de 'Beste Practice". Hierdoor hebben zorgondernemers slechts één loket nodig voor hun praktijkvoering. Dat scheelt veel tijd en kosten.  

Medichain is een volledig Nederlands bedrijf, dit in tegenstelling tot andere medische groothandels die bijna allemaal in buitenlandse handeze zijn.
Medichain is ooit opgericht door een huisarts met 28 jaar praktijkervaring, die vond dat hij te veel tijd en kosten kwijt was om de praktijk goed te laten draaien.
Begonnen als een inkooporganisatie voor huisartsen is Medichain uitgegroeid tot een 'one stop shop' waar huisartsen, maar ook apothekers en andere eerstelijnszorgverleners terecht kunnen voor hun praktijkinkopen en voor hun totale ICT infrastructuur.   

Medichain 1.0: 'Inkooporganisatie voor huisartsen'

Tot begin 2014 was Medichain een inkooporganisatie. Huisartsen, die lid werden van Medichain, konden met korting inkopen bij diverse grote leveranciers voor medische producten, kantoorartikelen en telefonieabonnementen. Bijna 800 praktijken met 1700 huisartsen sloten zich in de periode van 2007 tot 2014 aan bij Medichain.
Uiteindelijk bleken de leveranciers steeds minder bereid om de Medichain kortingen aan de leden door te berekenen. Daarom hebben we in 2014 van dit model afscheid genomen en is Medichain 2.0 opgericht..

Medichain 2.0: 'Praktijkservice voor eerstelijn zorgondernemers'

Na een uitgebreid marktonderzoek is Medichain in september 2014 gestart met een geheel nieuwe aanpak: De 'Praktijkservice voor de praktijkhoudende huisarts en andere eerstelijn zorgondernemers'. Van inkoopfacilitator werden wij nu zelf leverancier.

De praktijkhouder heeft met Medichain nu een eigen organisatie, die begrijpt wat huisartsen nodig hebben. Door goed te luisteren en samen te werken met praktijkhouders en praktijkmanagers, kunnen wij ons aanbod steeds beter afstemmen op de behoeften in het veld. Dat levert gemak en tijdwinst op voor de praktijkhouder en het beperkt de faalkosten.

MedZ-Online: de kennis-website van Medichain, met interessante artikelen over de praktijkvoering.

In 2013 is het tijdschrift MedZ, ‘het vakblad voor praktijkhoudende huisartsen’ door Medichain opgericht en in samenwerking met de Vereniging Praktijkhoudende Huisartsen (VPH) uitgegeven. Medichain was daarin verantwoordelijk voor de rubriek "Praktijkzaken" met artikelen over de praktijkvoering.

Wij merkten dat onze artikelen goed werden gelezen, maar dat het bereik achter bleef bij de verwachtingen. Huisartsen ontvangen heel veel tijdschriften en ontberen meestal de tijd om ze te lezen. Daarom besloten wij om onze "Praktijkzaken" niet meer via het fysieke tijdschrift te publiceren, maar deze via onze blogsite MedZ-Online aan te gaan bieden.
Al onze bijdragen kunt u nalezen op onze blogwebsite MedZ-Online

Medichain als medische groothandel

Voor zowel de medische groothandel, als de kantoorgroothandel heeft Medichain een eigen aanbod gecreëerd. Met producten die geheel zijn afgestemd op het verbruik in een praktijk. Via onze webshop kunnen praktijkhouders tegen zeer concurrerende prijzen bij ons hun inkopen. Praktijkhouders kunnen zich gratis registreren. Na registratie kunt u onze producten tegen de speciaal voor praktijkhouders extra lage prijzen bekijken en bestellen. Om het bestelproces te vereenvoudigen hebben wij een kernselectie gemaakt van medische verbruiksmaterialen. Deze vindt u terug onder de "Medichain Standaard."

Kantoorartikelen kunt u na inloggen tegen aantrekkelijke kortingen via Staples Advantage inkopen. Ook daar hebben wij een kernassortiment voor praktijkhouders geselecteerd met extra scherpe prijzen.

Medichain als aanbieder van ICT en telefonie oplossingen speciaal voor medische praktijken.

Medichain heeft voor het belangrijke aandachtsgebied ICT en telefonie een eigen service opgericht. Deze service voldoet aan alle eisen die op dit gebied aan praktijken in de eerstelijn en apotheken worden gesteld.  Inmiddels mochten wij voor veel huisartsen, apothekers en fysiotherapeuten in heel Nederland hun ICT en VoIP projecten begeleiden en installeren.

Voor ICT-services heeft Medichain een aantal eigen producten ontwikkeld, gericht op de medische praktijk:

  • MediPhone is onze handelsnaam voor Hosted telefonie oplossing van Medichain. Met de flexibiliteit en functionaliteit die in de eerstelijn nodig zijn;
  • Medichain-ICT voor de inrichting van uw computerpark en het totale ICT-beheer. Uw software (HIS, AIS) goed beschermd en beheerd. Wij bieden zowel lokale server oplossingen als Hosted ICT (ASP) oplossingen aan.
  • Dataprotectie: Beveiligde internetverbindingen, beveiligde dataopslag, antivirus bewaking en Wi-Fi in eigen beheer;
  • Inkoop van computers en andere ICT-producten;
  • MediScreen en MediSound zijn onze handelsnamen voor Narrowcasting (wachtkamerscherm)- en Wachtkamermuziek oplossingen.

Directe link naar onze medische webshop:  

Liever direct naar de webshop? Stel dan deze pagina in als uw bestelpagina: